De missie's van Nika 

Iedereen heeft een eigen missie. Zo Nika ook. Als live zangeres, als zangcoach en als singer-songwriter.

Nika van Stiphout zangeres zangcoach zangles live

Nika's missie als zangcoach

'Dream Big, Start Small'. 

Bijna vier jaar geleden is Nika begonnen met het werken als zangcoach. Ze had toentertijd nog geen studie in zang gedaan. Wel was ze uiteraard erg muzikaal en had ze veel podium ervaring als live zangeres. Met veel ervaringen uit zanglessen die ze zelf gevolgd had, met heel veel motivatie, met veel kennis uit de studie Social Studies, met kennis uit zelf studies naar zang en mét heel veel lef en doorzettingsvermogen is ze toen aan haar avontuur begonnen.

'Ik begon met het geven van mijn eerste zangles bij een buurmeisje van mij op haar kamer. Zij wilde graag zangles bij mij uitproberen. Ik vond dit super spannend maar volgde het advies van mijn eigen zangcoach op: 'Gewoon beginnen, gewoon DOEN; je ervaring meenemen en ook leren door ervaring op te doen'. En dus ging ik ervoor. Door mond op mond reclame begon het toen goed te lopen. Ik gaf les bij de mensen thuis. Totdat dit té goed ging lopen en ik dit niet meer redde op mijn fietsje. Sindsdien geef ik de zangcoaching in een eigen ruimte. Sinds ik fulltime aan het werk ben als zangcoach en zangeres ben ik gevestigd in Wijkhuis De Fonkel waar ik al mijn leerlingen hartelijk verwelkom.'. 

'Mijn missie met betrekking tot muziek heeft niet altijd gelegen bij het leren lezen en schrijven van noten of het willen volgen van een gehele studie. Natuurlijk vind ik muziek theorie erg interessant en heb ik de kennis die ik nodig heb en interessant vind. Mijn missie heeft daarentegen altijd gelegen bij het durven voelen van emotie bij muziek, het op een fijne en goede manier, met de juiste technieken kunnen zingen. Hierbij verhalen kunnen vertellen en emoties over kunnen brengen naar andere mensen. Lichamelijk en geestelijk kunnen ontspannen om het beste uit jezelf en het beste uit je stem te kunnen halen.
Het helemaal in balans zijn met jezelf, je ademhaling, je ontspanning en zelfverzekerdheid. Dit is wat ik al mijn leerlingen gun en wat ik als missie meeneem in de coachingsmomenten.'. Nika van Stiphout zangeres zangcoach zangles live

Nika's missie als live zangeres

Nika is van mening dat er geen een gelegenheid te bedenken is waar live muziek geen meer waarde kan hebben. Of het nu een bedrijfsfeest is, een crematie, een bruiloft of een babyshower. Wanneer je vrolijk bent wil je dansen, wanneer je rustig bent wil je misschien naar muziek luisteren waarbij je kunt nadenken, wanneer je verdrietig bent kan je hopelijk je gevoel kwijt in muziek of geeft muziek je net dat extra stukje verwerking.

'Als live zangeres heb ik als missie om geheel aan te sluiten bij de wensen van degene die mij uitgenodigd heeft. Ik wil altijd extra sfeer mee brengen. Vrolijkheid en enthousiasme bij een feest, warmte en emotie bij bij die momenten dat men dat extra nodig heeft. Ik wil mensen bij elkaar brengen, mensen laten genieten en mensen laten voelen. Muziek brengt altijd dat stukje extra; extra beleving, extra samenhorigheid en extra magie.'.

Nika van Stiphout zangeres zangcoach zangles live

Nika's missie als singer-songwriter:

'Nika's grootste droom en missie is altijd al geweest om eigen muziek uit te brengen en dit aan de hele wereld te kunnen laten horen. Dat ze met deze muziek op zou kunnen treden en vooral dat men graag naar haar muziek luistert, hiervan kan genieten, het mee kan zingen en er emoties en verwerking uit kunnen halen. 

'Sinds dat ik als klein kind kan schrijven, schrijf ik ook al eigen liedjes. Alleen en in samenwerking met anderen. Sinds kort speel ik ook piano, kan ik mijn eigen zang begeleiden en mijn eigen nummers componeren.'.