Nika van Stiphout

Nika's verhaal


Nika is 23 jaar oud en geboren en getogen in Helmond. Ze is passievol zangeres, zangcoach en singer-songwriter.

Nika was erg jong toen ze verliefd werd op zingen en optreden. Met haar 8 jaar stond ze op het podium bij Fiësta Del Sol in Eindhoven. Daarna won ze een talentenjacht en al spoedig daarop volgde haar tv-debuut bij Zingen Met Sterren op SBS 6. Dit nog allemaal toen ze 9 jaar oud was. Daarna is Nika op haar 13e nog te zien geweest op SBS 6 bij Popstars. Ondertussen treed Nika nu al jaren op als zangeres en geeft ze eind 2019 alweer 4 jaar zangles.

'Ik kom uit een erg muzikaal, creatief, warm, ondernemend en hecht gezin Allemaal zijn we muzikaal; we houden van muziek, kunnen zingen, dansen, teksten schrijven en muziek maken. Toen ik op de wereld kwam was er dan ook altijd muziek om mij heen. Mijn vader zong als leadzanger in een goed lopende coverband en toen ik 8 jaar was heb ik bij hen op het podium voor het eerst een liedje in de pauze mogen zingen. Je voelt de bui al hangen natuurlijk? Sindsdien wilde ik niet meer anders!'.

'Voordat ik fulltime in de muziek aan het werk ben gegaan heb ik nog een andere passie van mij gevolgd, namelijk het werken met en zorgen voor mensen. Na mijn studie Social Studies op het Fontys in Eindhoven heb ik heb nog een kleine drie jaar in de zorg gewerkt als ambulant autisme begeleider en op dagcentra met kinderen en volwassenen met zware verstandelijke- en lichamelijke beperkingen. Mijn studie en werkervaring in de zorg geven mij veel voordelen in het geven van zanglessen en bij de optredens die ik verzorg'.